به گزارش خبرنگار مهر، در آستانه سیویکمین سالروز انتخاب امام خامنهای به رهبری انقلاب اسلامی، جدیدترین اثر از تولیدات مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی با عنوان «سند انتخاب» در دسترس مخاطبان قرار گرفت. این کتاب، که روایتی از برگزیدن رهبری انقلاب اسلامی پس از امام خمینی (ره) است، به قلم محسن سام تألیف شده و حجتالاسلام والمسلمین روحالله حسینیان مقدمه کوتاهی در ابتدای آن نگاشته است.
«سند انتخاب» که با استناد به مشروح مذاکرات اجلاسیههای خرداد و مرداد سال ۶۸ و فیلمها و خاطرات منتشرنشده اعضای مجلس خبرگان رهبری تدوین شده، جامعترین روایت از چگونگی انتخاب آیتالله خامنهای به رهبری انقلاب اسلامی پس از رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) است.
به مناسبت انتشار این کتاب با مهدی رمضانی مشاور رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی درباره چرایی و چگونگی تدوین این کتاب و اسناد و منابع اصلی «سند انتخاب» گفتوگو کردیم. او در ابتدا درباره چرایی انتشار این کتاب گفت: با توجه به خلاءهای پژوهشی موجود در رابطه با نحوه برگزیدن رهبری انقلاب پس از رحلت امام، کجاندیشان و مغرضان در برهههای مختلف و به بهانههای متعدد، به شبههافکنی پیرامون این رخداد تاریخی میپرداختند که بدون شک، هدف آنها وارونه جلوه دادن واقعیت و تحریف تاریخ بود.
وی ادامه داد: مرکز اسناد انقلاب اسلامی در راستای صیانت از تاریخ انقلاب، تلاش کرد تا یک روایت کامل و جامع از سیر انتخاب حضرت آیتالله خامنهای به رهبری انقلاب را تدوین و منتشر کند تا این خلاء پژوهشی دستمایه تحریف تاریخ توسط مغرضان نشود.
رمضانی درباره منابع اصلی این کتاب اشاره کرد: علاوه بر مشروح مذاکرات مجلس خبرگان رهبری در روزهای ۱۴ خرداد و ۱۵ مرداد ۱۳۶۸، خاطرات منتشر نشده اعضای وقت مجلس خبرگان رهبری که از سال ۹۰ توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی ثبت و ضبط شده است، اصلیترین منبع این پژوهش محسوب میشود.
وی اسناد دیداری و شنیداری موجود اعم از فیلم، صوت و سند را نیز از دیگر منابع این اثر عنوان کرد و ادامه داد: این کتاب، علاوه بر اینکه اطلاعات جدیدی به مخاطب عرضه میکند، بسیاری از شبهات را رفع و اغلب روایتها درباره آن رخداد تاریخی را صحتسنجی میکند.
رمضانی با بیان اینکه بازه زمانی این تحقیق سالهای ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۸ را پوشش میدهد یادآور شد: بررسی نحوه برگزیدن حضرت آقا به رهبری انقلاب در کتاب «سند انتخاب» فقط مربوط به سال ۶۸ نیست بلکه سیر و پیشزمینههای این انتخاب تاریخی از سال ۱۳۶۲ مورد واکاوی قرار گرفته و موضوع قائممقامی آقای منتظری یکی از بحثهای مهم کتاب است.
رمضانی در پایان افزود: این کتاب نسبت به آثار دیگر در این حوزه، جامعتر و کاملتر است. تمام سعی همکاران ما در مجموعه این بود که علاوه بر جامعیت مطالب، سندیت محتوا نیز حفظ شود تا برای همیشه حفرهها و دریچههای تحریف تاریخ در این حوزه به روی معاندین بسته شود.
نظر شما